Thursday, June 9, 2011

Tukar Background Yang Terlampau Cute

Sila share dan like jika anda meminati post ini :)

1. Log in > Dashboard > Design > Template Designer

2. Lepas tuh , akan keluar macam ini ! Kalau tak jelas, klik gambar di bawah :)


3. Pilih design template yang korang suka ok . Then , Apply To Blog.
4. Dashboard > Design >Add Gadget > Html/JavaScript

5. Copy And Paste Code Background (CSS Code) anda di ruangan Htlm/JavaScript
* Anda boleh dapatkan background yang comel2 kat SINI ok !
*copy css code bukannye html code

6. Da siap . SAVE . And lihat hasillnya ! :)

p/s : Pada sesiapa yang sudah mencuba , and menjadi , gitaw amir ye kat komen.. :)




=SELAMAT MENCUBA=

Ruangan Iklan

==>Masa paling sesuai untuk mengeratkan silaturahim? SEKARANG!!!

==>Raya dah nak dekat, jom hantar kad Raya... Special ni!

==>Cara berkesan naikkan trafik !!

==>50,000 shares dan Coca-Cola akan menderma RM50,000! Mari rakyat Malaysia sebarkan semangat Ramadan

No comments:

Post a Comment