Tuesday, August 2, 2011

Browser RockMelt Mesra Pengguna untuk Facebook, twitter or etc

Sila share dan like jika anda meminati post ini :) Gila cool. Sereyes beb. Browser terbaru dari google adapted from google chrome but focus on social web browser known as RockMelt . Browser nie memang mesra pengguna untuk penggemar FB, Twitter, Blogger and heavy internet user. Surfing internet become easier with this new friendly browser. Nak tahu sejarah browser nie, sila layari laman sesawang berikut: http://en.wikipedia.org/wiki/RockMelt

Browser nie actually connected dengan FB account kita. Then, bila on je browser nie sama la macam kita online FB. dekat tabbing atas, kita boleh daptkan direct notification and online user kat sebelah kanan. Paling best, kalau ada website yang kita nak share kat FB/twitter, boleh jer trus click kat sebelah address and boleh share link terus. Korang gak boleh update status dekat browser nie jer tanpa perlu susah2 nak ke profile/home page.
Kan senang nak update status kalau guna nie


dan nie pulak screenshot bila korang nak share link ke FB/twitter

dan ini adalah FB notification
cool kan~

btw, browser nie gak menyediakan FB chatting app yang gila cool.
Default adjust memang sebelah kanan tapi korang boleh g option and susun ikot suka korang. Or kalau korang rimas dengan FB chating nie incase korang taknak diganggu or wutsoever, korang leh je hide+offline or hide+online with simple button kat atas menu bar tu "quiet mode". cam kat bawah nie


View Later
or boleh click kat app feed camnie
dan view later app akan keluar camnie
every new post or blog update, korang akan dapat notification macam notification FB gak.

Actually kalau nak terang details about this browser memang tak mampu la aku nak tulis. So, apakata korang go ahead to this webpage for further info

Atau korang download jer web browser and nie and try. kalau tak suka, uninstall balik.


Have a try and enjoy it. Sereyes cool.

Ruangan Iklan

==>Masa paling sesuai untuk mengeratkan silaturahim? SEKARANG!!!

==>Raya dah nak dekat, jom hantar kad Raya... Special ni!

==>Cara berkesan naikkan trafik !!

==>50,000 shares dan Coca-Cola akan menderma RM50,000! Mari rakyat Malaysia sebarkan semangat Ramadan

No comments:

Post a Comment