Friday, August 5, 2011

Hapuskan Virus Shortcut Di Pendrive

Sila share dan like jika anda meminati post ini :)

Pendrive anda pernah tak berjangkit dengan virus shortcut? Simptom dia adalah di mana semua folder di dalam pendrive itu hilang dan diganti dengan shortcut seperti di My Document. Bagi yang tidak mengetahui caranya janganlah pula terus format pendrive tersebut, hilang nanti semua fail dalam tu. Kalau recover pun tak tentu semua dapat kan. Jadi gunakan cara di bawah untuk menyembuhkan pendrive anda semula.

  1. Mula-mula anda perlu pergi ke START > RUN atau tekan WinKey + R
  2. Kemudian Taip cmd untuk buka command prompt
  3. Andaikan pendrive korang tu adalah G, taip di bawah ini di command prompt
  4. Attrib -h -r -s /s /d g:*.*
  5. Sekarang anda sudah boleh delete shortcut tersebut.

Ruangan Iklan

==>Masa paling sesuai untuk mengeratkan silaturahim? SEKARANG!!!

==>Raya dah nak dekat, jom hantar kad Raya... Special ni!

==>Cara berkesan naikkan trafik !!

==>50,000 shares dan Coca-Cola akan menderma RM50,000! Mari rakyat Malaysia sebarkan semangat Ramadan

No comments:

Post a Comment