Saturday, August 27, 2011

Tips: Awas Virus Serang Blog / Website!!! Jom Scan Virus Blog / Website

Sila share dan like jika anda meminati post ini :)
Bila korang klik jer link blog atau website tu akan keluar WARNING MALWARE DETECTED. Adoi macam mana kawan-kawan nak visit blog kita kan. Tak pasal-pasal visitor tak berani nak masuk atau klik URL blog atau website. Sure drop terus jumlah Unique Visitor (UV) hari tu. Silap-silap drop untuk 3 - 4 hari. Rugi dohhh!!!!


So macam mana nak tahu blog atau website kita tu sihat ke tidak. Kat sini aku nak bagi sikit tutorial macam mana kita nak check. Cara mudah jer takder ler susah sangat.


STEP 1:
Korang klik link nie http://www.urlvoid.com/

STEP 2:
Masukkan URL blog atau wesite korang contoh jomscanblog.blogspot.com lepas tu klik SCAN NOW. Nanti keluar result. Contoh result leh tengok kat bawah nie.


Baca Lagi->

Ruangan Iklan

==>Masa paling sesuai untuk mengeratkan silaturahim? SEKARANG!!!

==>Raya dah nak dekat, jom hantar kad Raya... Special ni!

==>Cara berkesan naikkan trafik !!

==>50,000 shares dan Coca-Cola akan menderma RM50,000! Mari rakyat Malaysia sebarkan semangat Ramadan

No comments:

Post a Comment