Saturday, November 19, 2011

Sebab Blogger or Pengguna Internet Tidak Lawat Blog Kita

Sila share dan like jika anda meminati post ini :)

Ade tak korang tanye diri sendiri ke orang lain ke kenape blog korang tak mendapat perhatian dari orang lain & tak de orang nak datang sangat? Penah tak? Daku tengah menyanye sekarang. Jawapan nye

  • blog berat
Ni faktor yang paling2 orang akan consider bile nak masuk sesebuah blog. Nak2 yang pakai berok band yang dah habis limit kan. Sabo jelah.
  • terlalu kreatif
Skang ni mostly daku bukak blog tersangat2 kreatif sampai tak tau nak komen kat mane. At last bile dah penat skroll ke atas bawah tak jumpe2 mintak maap lah keluar terus. Korang kene consider bende2 remeh macam ni.
  • ulang entry isi yang sama
Balik2 pasal bf gf kawan cinta. Itu aje. Tak de bende lain. Memang lah topik tu bes tapi ade masenye kite kene variasi kan entry blog kite kan. Barulah orang nak datang selalu blog kite. Betul tak.
  • masalah internet @ personal
Ni tak boleh nak escape lah kan. Even daku pon kadang2 alami bende yang same. Line tenet kadang2 bikin sakit jiwo je.
  • pilih bulu
ade readers yang pilih bulu. Nak bace blog yang dah tip top je. Yang baru nak up ni buat tak tau je. Tapi bile dah up terhegeh2 nak komen. Dasar hantu betol.
  • bahasa
Bahasa yang digunekan dalam entry. Ade 1 blog ni daku penah singgah. Die taip " akuw x suke owg pandang rendah at aku". See. Please dont use that kind of words bebeh. Too berbelit nak bace.Lagi 1 shortfom. Terlampau banyak. Better taip je ayat penuh. Tak pe orang tak kutuk
  • bosan
Readers mudah rase bosan bile entry @ blog sesorang tu seems tak nak nampak menarik. Jadinye pandailah2 korang buat blog korang tertarik ye.

Ruangan Iklan

==>Masa paling sesuai untuk mengeratkan silaturahim? SEKARANG!!!

==>Raya dah nak dekat, jom hantar kad Raya... Special ni!

==>Cara berkesan naikkan trafik !!

==>50,000 shares dan Coca-Cola akan menderma RM50,000! Mari rakyat Malaysia sebarkan semangat Ramadan

No comments:

Post a Comment