Sunday, November 20, 2011

Tips Meramaikan Pembaca dan Meningkatkan Traffic Blog

Sila share dan like jika anda meminati post ini :)

Salah satu cara nak naikkan traffic blog ialah ping. Apa itu ping?
Ping adalah proses untuk kita memberitahu bot / spider search engine bahawa blog kita mengalami perubahan. Sebagai contoh, setelah kita menulis entri baru di blog dan ping entri terbaru. Bot / spider seperti Google dan Yahoo akan track entri tersebut untuk di-index ke search engine mereka.Satu cara untuk tingkatkan trafik ke blog dan percepatkan entri untuk di-index ke search engine.


Meh sini saya kongsikan tempat yang sesuai untuk korang ping! Ok, ready? lets go..






Fuh! Ada sapa2 nak pengsan? cukup tak 38 link ni? Saya rasa ni pun dah lebih dari cukup.. ni semua group2 yang ada dalam facebook.. Sebenarnya ada banyak lagi tapi buat masa ni cukuplah. Next time saya kongsikan lagi ok! Harap ni dapat membantu..

Ruangan Iklan

==>Masa paling sesuai untuk mengeratkan silaturahim? SEKARANG!!!

==>Raya dah nak dekat, jom hantar kad Raya... Special ni!

==>Cara berkesan naikkan trafik !!

==>50,000 shares dan Coca-Cola akan menderma RM50,000! Mari rakyat Malaysia sebarkan semangat Ramadan

2 comments:

  1. thanks for the list bro..mmg tengah cari list utk ping blog...

    ReplyDelete
  2. er aku ade lagi kat sini
    http://ahmadfazren.blogspot.com/p/ping-blog.html

    ReplyDelete