Saturday, December 24, 2011

Cara Buang Virus 'Tag' Di Facebook

Sila share dan like jika anda meminati post ini :)


Salam sejahtera kpd semua pembaca & blogger2 terror..
entri ni berkaitan dengan laman sosial facebook yang sedang anda gile2kan sekarang ni...
ape pon jangan seronok sangat apabila berfacebook & anda semestinya berhati hati dengan link yang dihantar oleh rakan2 anda... periksa dulu laman web dia & kalau laman web yg mencurigakan jgn sesekali nak gatal tangan klik link tu...

ape pon skrg saya nak bg tip sikit kepada yang dah terkena virus facebook yg sedang hangat diperkatakan skrg.. virus itu sebenarnya digelar sebagai spam... tujuan spaming ni hanya pencipta je yang tau... sama ada hantar phishing web or tarik traffic...

cara buang/fixkan masalah ni...

1. Login Facebook anda
2. Pergi ke Privacy Setting.
3. klik pada edit seting pada How Tag Works.
4. klik Tag Review & kemudian Enable..
5. Padam Posts-post (virus) yang banyak tersebut sampai habis...
6. kemudian boleh disable semula tag review.

sebarkan entri ni dekat rakan2 anda...


Sumber: http://www.bualkomputer.com/2011/12/fix-masalah-virus-facebook-notis.html

Ruangan Iklan

==>Masa paling sesuai untuk mengeratkan silaturahim? SEKARANG!!!

==>Raya dah nak dekat, jom hantar kad Raya... Special ni!

==>Cara berkesan naikkan trafik !!

==>50,000 shares dan Coca-Cola akan menderma RM50,000! Mari rakyat Malaysia sebarkan semangat Ramadan

No comments:

Post a Comment