Saturday, January 21, 2012

Gereja Terbesar di Asia akan Siap di Malaysia tidak Lama Lagi

Sila share dan like jika anda meminati post ini :)

Gereja yg akan menjadi gereja terbesar di asia ini diberi nama CCC atau Calvary Convention Centre akan siap dibina bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club berhadapan Anjung Hijau Kondominium.


Kos untuk membina gereja ini ialah RM100 juta tidak termasuk kos tanah RM35 juta. gereja 6 tingkat dan tercanggih di dunia ini dalam proses untuk menyiapkanyer sekarang. untuk maklumat lanjut tentang gereja ini rujuk laman web gereja ini http://www.calvary.org.my/ccc/ccc.html

Ini Adalah Gambar Terbaru Pembinaan Tersebut.. Diambil Pada Bulan December 2011






Dengan kapasiti auditoriumnya yang mampu memuatkan 5 ribu orang pada satu-satu masa, maka kawasan sempit ini dijangka akan mengalami kesesakan teruk apabila ia siap nanti.

Jangan terkejut jika setelah selesai pembikinanya nanti, gereja ini akan diisi oleh anak-anak Melayu yang bukan beragama Islam.

Dikhuatiri juga akan lebih ramai lagi remaja Melayu yang beragama Islam yang akan murtad.

Lihatlah saja kepada misi-misinya: The Mission Statement of the Calvary Convention Centre is:

* To be an inspiration and to benefit all in Malaysia and beyond
* To be a dynamic and positive influence in our society
* To care and to share with those who are without hope
* To equip and train those who desire to serve and help others
* To declare God’s love and His faithfulness to mankind

Pada tahun 1972 dulunya, Keahliannya CC hanyalah seramai 120 orang tetapi kini telah menjangkau 7000+ di atas usaha gigih mereka.

Dengan motto ‘PREACH’ yang diimani dan dilaksanakan, maka hasilnya semakin terserlah ke hari ini.

P-Preach the Gospel to ALL nations
R-Research and publish materials on church leadership and missiology
E-Encourage and train pastors, leaders and missionaries
A-Assist churches in developing their missions program
C-Conduct evangelistic rallies, missions and church growth conferences
H-Help coordinate relief projects for humanitarian needs globally

Persoalannya, perlu ke di negara kita ini dibina sebuah gereja yang sebegitu besar?. Adakah pihak berkenaan mahu mencabar kedudukan Islam di negara ini?. Adakah mereka tidak berpuas hati melihat Masjid Jamek Seri Petaling yang sangat besar?. Namun, keluasan tapak masjid berkenaan tidak sebesar gereja ini.

Kenapa project ini diluluskan oleh KERAJAAN? Memanglah Malaysia berbilang kaum.. Tapi jangan lah sampai mereka pijak kepala kita.. Ingat..

Mereka sedang bergelak besar sekarang... HahaHahaHaha.. Kerna berjaya membina GEREJA TERBESAR DI ASIA!!.. Di Mana? Mana Lagi Kalau Di MALAYSIA...

Sumber: Klik Sini

___________________________________________
 Jangan Lupa Like Dan Komen Post Ni 
___________________________________________

Ruangan Iklan

==>Masa paling sesuai untuk mengeratkan silaturahim? SEKARANG!!!

==>Raya dah nak dekat, jom hantar kad Raya... Special ni!

==>Cara berkesan naikkan trafik !!

==>50,000 shares dan Coca-Cola akan menderma RM50,000! Mari rakyat Malaysia sebarkan semangat Ramadan

6 comments:

  1. Semua lawan pakat nak besar belaka. masalahnya masjid kita besar pun berapa kerat hok datangnya?

    ReplyDelete
  2. msalahnya,mngapa hrus malaysia,sebuah negara yg agama utamanya islam,dan kecil pula negara ini...mngapa tidak saja buat di negara kristian yg lain...mengapa hrus ngara islam????kerajaan skarang nih plik2 belaka btol lah!!!!!x patot lngsung!!!

    ReplyDelete
  3. berfikiran positif la wahai 'rakyat' malaysia yg prihatin.. Agama kamu semua tak mengajar kamu utk iri hati atas mana2 agama yg berlainan.. kalau pegangan agama kita ni utuh,kenapa harus risau ttg agama yg len.. Tak payah nak salahkan agama len nak buat Masjid besar ka or gereja besar..,tanya diri masing2, sejauh mana kuat pegangan agama kita... Dan ingat kita hidup dalam malaysia bersama berbilang kaum dan agama.. Mmg patut pun kerajaan bersikap ADIL... buka kan la minda yg sempit..

    ReplyDelete
  4. belom ap2 kite dah bersangka buruk kat orang..
    kite jage anak2 kite ngn islam sudah..dorang dengan agama dorang kite ngn agama kite..saling hormat antara satu same lain..itu yg dituntut oleh islam..
    smbil tu layan video nie.. :)
    3000 new converts to Islam in Germany
    http://www.youtube.com/watch?v=WzIdhC_d9og

    ReplyDelete
  5. Antara..tanda-tanda akhir zaman,amat takut rasanya.

    ReplyDelete
  6. Mudah2an kita semua selalu dalam Lindungan-Nya...

    ReplyDelete